Att bo i föreningen

Förvaltning och fastighetsskötsel

 

Föreningen anlitar Fastum AB för ekonomisk och administrativ förvaltning.

Skötsel av allmänna ytor gör vi gemensamt, vi har bland annat städdagar vår och höst. Snöröjning och sandning av gatan sköts av anlitad entreprenör.

Parkering

 

Till varje bostad i parhus och småhus finns uppfart med möjlighet att parkera två bilar.

Till lägenheterna finns en parkeringsplats. Det finns också fem parkeringsplatser avsedda för besökande.

Parkering på Vegagränd och på närliggande kommunala gator är inte tillåten.

Värme & Vatten

 

Värme och varmvatten i lägenheten kommer från en frånluftsvärmepanna som finns i varje lägenhet. Driften av pannan bekostas av varje lägenhetsinnehavare. Värmepannan ägs av föreningen.

 

Vatten bekostas av varje lägenhetsinnehavare enligt en preliminär debiteringsplan, Faktisk förbrukning avläses en gång per år, därefter regleras den preliminära debiteringen och en ny debiteringsplan tas fram.

Tv & Internet

 

Föreningen har ett distributionsavtal med Comhem och i detta ingår ett basutbud (ingår i månadsavgiften) med de vanligaste kanalerna, typ tv1, tv2, tv4, kunskapskanalen, och kanske några till. Sedan kan man förstås välja att uppgradera med fler kanaler och bredband osv. med individuella avtal med Comhem. Comhem är installerat i alla lägenheterna med ”Tre hål i väggen” på flera platser i lägenheterna (i stort sett i varje enskilt rum).

 

Sedan hösten 2017 har också de flesta lägenheterna (ca 80 %) installerat fiber. Detta skedde dock helt individuellt och där har föreningen ingen del i avtalen. Det är också framdraget (någonstans utanför huset) till de lägenheter som valde att inte installera vilket ger möjlighet att installera i efterhand.

Stadgar

 

Föreningens nuvarande stadgar antogs och registrerades 2017.